International
mas-wrestling
federation
Facebook page
English
Russian

Mas-wrestling: JIP Cup 2016 - výsledky a fotografie

31.08.2016
O krásně prosluněné sobotě 27. srpna jsme pořádali pod záštitou potravinářské firmy JIP a.s. mezinárodní závod v silovém přetahování (mas-wrestlingu) na břehu Vltavy v areálu loděnice KVS Praha. Silové přetahování jsme přiblížili lidem různého věku a zájmu. Na lavici, jenž pro ně byla extra vyhrazena, pořádali vlastní závod. No, neměli jsme šanci se jim vyrovnat v počtu, protože nás bylo poskrovnu, ale výkony byli naši závodnici napřed.

Závod jsme zahájili kategorií žen do 65 kg, která měla favoritku v závodnici připravující se na mistrovství světa 3. září, kde bude hájit naše barvy v kategorii do 55 kg. Martina Koucká své soupeřky porazila shodně 2:0. Závod pokračoval zápasy žen nad 65 kg, v ní byla naše závodnice Martina Přibáňová, která ani po delším tréninkovém výpadku nenašla přemožitelku, zaslouženě vyhrála oba zápasy 2:0 a získala vítězství.

K dalším zápasům nastoupili muži do 90 kg. Boj o vítězství byl vyrovnaný a mohl zvítězit kdokoliv. Nebýt velkého váhového rozdílu, tak by vítězství získal nejzkušenější závodník Jiří Přibáň se svými 74 kg, chyběla mu ale trošku štěstí v rozhodujícím zápase s vítězem kategorie Ivanem Mochernyukem z Ukrajiny, kterému podlehnul 2:1.

Závěr závodního odpoledne byl v režii těžkých vah, kde zabojovali i závodníci z pákařského oddílu AWC Hluk. Vítězství si nakonec vybojoval zkušený polský reprezentant Szymon Niemiec před Miroslavem Králem a bronz vybojoval pákař Václav Vaculovič.

A je za námi další závod, kde je reálná ročníková návaznost. Budeme tedy doufat, že v kalendáři našich závodů uvidíme v roce 2017 také 2. ročník JIP Cupu. Děkujeme všem kteří nás sledujete a těšíme se na Vás na nejbližším závodě u nás, a to 29. října na 2.ročníku Grand Prix PEPA. Nyní nám ještě držte palce 3. - 4. září, kdy na mistrovství světa máme tři želízka v ohni - Martinu Kouckou v kategorii žen do 55 kg, Marka Machuldu v mužích do 80 kg a Rostislava Beka v mužích nad 105 kg.

JIP Cup 2016 - výsledky

Ženy do 65 kg Ženy nad 65 kg
1. Martina Koucká, Beroun 1. Martina Přibáňová, Strašice
2. Žaneta Sádková, Chrudim 2. Natalia Cieslar, Golezsow (Polsko)
3. Tereza Brázdilová, Olomouc 3. Ivana Kotoučková, Brno
   
Muži do 90 kg Muži bez rozdílu vah
1. Ivan Mochernyuk, Kolomya (Ukrajina) 1. Szymon Niemiec, Dzigielow (Polsko)
2. Jan Václav (Cheb) 2. Miroslav Král, Praha
3. Jiří Přibáň, Strašice 3. Václav Vaculovič, Hluk
4. Radek Studený, Praha 4. Dušan Tesařík, Hluk


Author: Kamil Szwarc
Source:  http://powerlifting.ronnie.cz/
Source URL:  http://powerlifting.ronnie.cz/c-25680-mas-wrestling-jip-cup-2016-vysledky-a-fotografie.html
Country:  Czech republic
Back to the list