International
mas-wrestling
federation
Facebook page
English
Russian

GP PEPA Opava v mas-wrestlingu 2016 - reportáž a výsledky (Chekh lang.)

08.11.2016
Je za námi 2. ročník Grand Prix PEPA Opava v silovém přetahování. Jeden z nejprestižnějších domácích závodů se odehrál 29. října v Opavě

Jeden z nejprestižnějších domácích závodů se odehrál 29. října v Opavě, když byl díky Stanislavu Pešátovi opět součástí jeho již 38. kulturistických závodů. Jsme vděční jak za závod, tak hlavně za finálové boje na pódiu Slezského divadla a hodnotné ceny. Ve druhém ročníku jsme přidali kategorii žen, a to bez rozdílu vah. Bez rozdílu vah závodili také muži.

Dorazilo šest mužů a dvě ženy, což nenaplnilo naše očekávání. Jelikož ale sami nemáme v oblibě zahraniční závody, kde občas kategorii bez rozdílu vah mají, tak se nedivíme závodníkům lehčích vah, že nedorazili. Závody každopádně nebyly nezajímavé, a to i díky kvalitním závodníkům a systému zápasů, kdy se potahal každý s každým. Boj o vítězství se odehrál mezi čtyřmi závodníky, kteří mají za sebou zkušenosti ze světových šampionátů, kde dva z nich získali i medaile.

Kvalifikaci vyhrál vítěz prvního ročníku Mikhailo Krasilynets, který zvítězil ve všech zápasech. I přes zaváhání a ztrátu bodu s druhým Szymonem Niemiecem vyhrál s náskokem tří bodů. Druhý se umístil zmíněný pouze 99 kg vážící Szymon Niemiec, který si neporadil jen s Mikhailem. Po bodu ztratil v zápase s Rostislavem Bekem a se svým reprezentačním kolegou Robertem Krzyzanowskim. Třetí místo získal silově disponovaný závodník ze Staňkova Rostislav Bek. Nescházelo moc a mohl být ve finále. Zápasy, které prohrál, byly vyrovnané až do konce. Konkrétně potřebuje zapracovat na technice, což se týká i čtvrtého v kvalifikaci Roberta Krzyzanowského, který měl nejpůsobivější postavu, takže se lidem neznalým silového přetahovani jistě jevil dopředu jako vítěz. Na dalších místech se umístili nováčkové Jan Rojík a Petr Fiala, kteří svedli souboje v rámci svých možností. Bojovnost jim nescházela, ale měli to zkrátka proti zkušenějším soupeřům těžké. Pokud jim ale nadšení a chuť trénovat vydrží, tak se určitě prosadí.

Do Slezského divadla se na finálový souboj mužů přesunuli stejně jako minulý rok Mikhailo Krasilynets a Szymon Niemiec. Ženy byly jen dvě, takže měly automaticky finále jisté. První nastoupily ženy, obě to byly závodnice z Polska, které jsou svěřenkyněmi Szymona Niemiece. I přes váhový rozdíl, který byl ve prospěch Natalie Cieślar, Paulina Drobek zabojovala. Zápas se divákům libil a snad zlákal i nějaké ženy, aby si silové přetahování vyzkoušely. Vítězkou se nakonec stala po vítězství 2:1 Natalia Cieślar.

Pak konečně nastoupili k finále muži - Mikhailo Krasilynets a Szymon Niemiec. I když jsme čekali, že polský reprezentant zabojuje a bude chtít vrátit Mikhailovi prohru z minulého ročníku i z předcházející kvalifikace, tak jsme nakonec viděli jednoznačné a rychlé vítězství Mikhaila 2:0. Vítězem se tak mezi muži stal zaslouženě již podruhé letošní bronzový medailista z ME Mikhailo Krasilynets.

Do konce roku nás teď čeká ještě jeden domácí závod, a to první mistrovství republiky, které se uskuteční 18. prosince. Jeho součástí bude i finálové kolo Pražského poháru. Zveme všechny na zajímavé zápasy a na možnost potahat se s kamarády na mas-wrestlingové lavici, která bude pro Vás k dispozici po celou dobu trvání mistrovství vedle závodní plochy.

Bližší informace o našem fungování a nadcházejicích akcích získáte na mas-wrestling.cz.

Author: Kamil Szwarc
Source:  http://powerlifting.ronnie.cz/
Source URL:  http://powerlifting.ronnie.cz/c-26247-gp-pepa-opava-v-mas-wrestlingu-2016-reportaz-a-vysledky.html
Country:  Czech republic
Back to the list