International
mas-wrestling
federation
Facebook page
English
Russian

BOTHÚZÁSBAN JELESKEDIK

08.09.2016
Szeptember 3-4-én került megrendezésre Kirgizisztánban, Cholpon-Ata városában a II. Mas-Wrestling World Championship (Bothúzó világbajnokság), a World Nomad Games keretében.
A dunaszerdahelyi székhelyű Erőatléták és Mas-Wrestling Szlovákiai Szövetsége is képviseltette magát a versenyen, Kitanovič Attila személyében. Attila második éve űzi ezt a tájainkon is egyre népszerűbb sportot, az idén Európa-szerte megnyerte az összes bothúzó versenyt a saját súlykategóriájában. Mivel a klub több tagja is hasonló sikereket ért el, ezért már tavasszal meghívást kaptak erre a világbajnokságra a nemzetközi szövetség (IMWF, International Mas-Wrestling Federation) főtitkárától. Sajnos, szponzorok hiányában csak Attilát sikerült kijuttatni a versenyre. Kitanovič ugyan egyedül, de annál nagyobb elszántsággal vágott neki az útnak, és egészen a bronzmérkőzésig menetelt. Ellenfélre csak az aktuális örmény világbajnokban és a harmadik helyért vívott küzdelemben egy kazah versenyzőben akadt, ezért sajnos a dobogóra nem került fel, de ebben a nemzetközi mezőnyben a mostani eredménye is komoly sikernek számít.
A következő nagy verseny, amelyre a csapat tagjai készülnek, a december elején Monte Carloban megrendezendő európai kupasorozat fináléja lesz.
Source:  http://dunaszerdahelyi.sk/
Source URL:  http://dunaszerdahelyi.sk/bothuzasban-jeleskedik
Back to the list
Яндекс.Метрика