International
mas-wrestling
federation
Facebook page
English
Russian

Almatoje skambėjo mažeikiškio vardas (lith.lang.)

05.05.2017
Mažeikiškis galiūnas Antanas Abrutis – vienintelis lietuvis, rungtyniavęs pasaulio mas-reslingo taurės etape – pelnė sidabro medalį.
Pasaulio mas-reslingo (lazdos traukimo) taurės varžybos vyksta kas dvejus metus – taip jau suformuota šioje sporto šakoje, kad vienais metais vyksta pasaulio čempionatas, o kitais – pasaulio taurės turnyras.
Šiame turnyre varžomasi trimis etapais – pirmasis vyko Kazachstano Almatos mieste, antrasis bus rengiamas rugsėjo mėnesį Prahoje, o trečiasis, baigiamasis vyks gruodį Maskvoje.
Po trijų etapų bus susumuoti juose pelnyti taškai ir apdovanoti turnyro nugalėtojas bei prizininkai.
„Kadangi mūsų šalyje nėra šios sporto šakos federacijos, į varžybas vykau vienintelis lietuvis. Ilgai galvojau, ar vykti ar ne, – tenka pačiam padengti tiek kelionės, tiek pragyvenimo išlaidas.
Džiugu, kad Mažeikių vardą garsinti padėjo mažeikiškis verslininkas Rolandas Gerulskis ir pavyko išvykti į turnyrą. Ilgas buvimas nežinioje lėmė, kad prieš varžybas tik palaikiau sportinę formą, surengiau tik vieną visavertę treniruotę“, – „Santarvei“ pasakojo A. Abrutis.
Į etapą Almatoje susirinko sportininkai iš trylikos pasaulio šalių, mažeikiškis startavo sunkiausioje – virš 125 kilogramų – svorio kategorijoje.
Author: Vidas STANKUS
Source:  http://www.santarve.lt
Source URL:  http://www.santarve.lt/aktualijos/sportas/almatoje-skambejo-mazeikiskio-vardas/
Country:  Lithuania
Back to the list